Madu Tulen & Madu Tualang (IT House)

all_product


.

.

 


 .

Madu Tulen & Madu Tualang

Keluaran IT House

.

.

http://www.madu2u.com/images/stories/food/all_product.png

.

.

Madu Tualang

Madu lebah liar dari pokok Tualang di Hutan Pahang

.

http://www.madu2u.com/images/stories/food/madutualang.png

Harga Promosi 2/3 botol : RM 19.00

[Harga Jualan - RM21 (SM) /RM24 (SS)]

.

Madu Tualang – “Khazanah Dari Hutan Pahang”

Sesuai untuk : Seisi keluarga

Khasiat:

-Kaya dengan vitamin dan mineral.
-Menguatkan jantung, mencegah daripada penyakit darah tinggi, merendahkan kadar gula dalam darah, menguatkan otak, mengembalikan mood serta awet muda.
-Amat baik sebagai makanan semulajadi.
-Mengpertingkatkan ketahanan badan.
-Melembutkan kulit dan mengekalkan kecantikan.
-menghilangkan keletihan.
-sakit tekak & batuk.
-Mengurangkan cholesterol,
-Meningkatkan ingatan.
-Meningkatan seksual.

KETERANGAN MADU LEBAH TUALANG
-Jenis apis dorsata
-Merupakan Lebah Liar yang mendiami sarang yang besar serta berbentuk gong.
-sarangnya berbentuk gong, terletak di pohon-pohon yang tinggi dan boleh mencapai lebih 150 kaki tinggi.
-mencari bunga dengan jarak yang jauh dari sarangnya.
-mengambil madu dari pelbagai jenis bunga-bungaan.
-satu pokok tualang boleh menghasilkan madu dalam kuantiti yang banyak sehingga boleh mencapai 20kg.

Madu Tualang dikumpul dari kawasan hutan simpan Pahang akan dihantar ke Pusat Pemprosesan Madu Lebah di Bukit Fraser, Pahang. Madu akan menjalani beberapa proses yang tidak mengganggu keasliannya malah memastikan produk yang dikeluarkan bersih, selamat dan suci untuk pengguna. Setelah madu lebah tiba di pusat berkenaan, ia akan diuji peratusan air dan gula (madu) selain aroma dan cita rasa. “Ini bagi memastikan madu yang kami beli adalah tulen dan asli serta menepati.

Khasiat madu lebah tualang
Madu tualang yang dikumpulkan dari kawasan hutan simpan Pahang akan dihantar ke Pusat Pemprosesan Madu Lebah di Bukit Fraser, Pahang. Di sana madu akan menjalani beberapa proses yang tidak mengganggu keasliannya malah memastikan produk yang dikeluarkan bersih, selamat dan suci untuk pengguna. Setelah madu lebah tiba di pusat berkenaan, ia akan diuji peratusan air dan gula (madu) selain aroma dan cita rasa. “Ini bagi memastikan madu yang kami beli adalah tulen dan asli serta menepati spesifikasi yang ditetapkan. Setelah itu, barulah madu lebah berkenaan diproses dengan penapisan kali pertama bagi membuang segala benda asing yang bercampur dengan madu tadi. Kemudian madu tersebut menjalani penyejatan kandungan air yang memakan masa antara lapan hingga 16 jam bagi mengeluarkan air berlebihan. Ini dilakukan kerana madu di kawasan tropika mempunyai kelembapan yang tinggi dan air berlebihan akan mempercepatkan madu menjadi masam. Semasa sejatan antara tiga hingga lima peratus air akan dikeluarkan sehingga mencapai piawaian yang ditetapkan. Ini kerana madu di negara ini mempunyai 71 hingga 75 peratus madu dan 22 dan 25 peratus air. Setelah itu, madu akan ditapis buat kali ke dua sebelum ditimbangkan dan dibotolkan, dilabel dan dibungkus dengan jenama IT House. Pemprosesan madu tidak mengubah sifat madu tetapi meningkatkan lagi kualiti agar selamat, bersih dan suci. Madu yang diambil dari hutan akan ditapis bagi mengasingkan kekotoran seperti anak-anak lebah dan sarang.

Petua bagaimana untuk menentukan ketulenan madu
seperti permukaan madu mempunyai buih-buih halus, madu dalam botol yang terbalik akan turun dengan cepat kerana ringan dan madu akan turun tanpa putus kerana kelikatannya. Madu lebah tualang mentah keluaran IT House sesuai dijadikan makanan kesihatan atau ditambah dalam masakan. Pengguna yang mendapatkan produk madu lebah tualang jenama IT House dari Farmasi terdekat dan di Kedai/Kiosk Jamu Tradisional. Sasaran pemasaran meliputi konsep Produk kesihatan dan Sebagai penawar pelbagai jenis penyakit.

Madu Tualang terbaik di dunia
Di kalangan penduduk utara Semenanjung, madu Tualang sememangnya sudah terkenal dan diakui khasiatnya sejak berzaman berbanding madu hutan lain. Madu daripada lebah hutan jenis ‘epis dosata’ di sekitar hutan di negeri Pahang dan sekitar gunung-gunung di sini. Sesetengah pihak yang mengkelaskan madu jenis itu sebagai produk hutan terbaik di dunia berdasarkan kesan terhadap penggunanya. ”Ini kerana rahsia dan keunggulan madu tersebut mungkin terhasil daripada himpunan lebih 200 jenis bunga hutan di kawasan berkenaan. Selain itu, kaedah mengambil madu dijalankan dengan cara biasa seperti mengambil madu lebah hutan yang lain. Nyalakan api dengan menggunakan jamung dan mengambilnya pada waktu malam. Setiap pokok biasanya mengandungi 60 hingga 80 sarang dengan pelbagai jenis saiz.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

.

.

Madu Tulen

Madu Lebah Bukit Fraser dari hutan hujan dekat Raub, Pahang

.

http://www.madu2u.com/images/stories/food/madutulen.png

Harga Promosi 2/3 botol : RM 13.00

[Harga Jualan - RM15 (SM) /RM18 (SS)]

.

.
Madu Tulen
Madu Lebah Bukit Fraser (Fraser Hills Bee Honey). Merupakan Madu Asli dan tidak dicampur dengan sebarang bahan tambahan. Elakkan dari memasukkan ke dalam peti sejuk bagi mengekalkan khasiat asal madu.

Mengandungi : 100% madu asli

Sesuai untuk : Seisi keluarga

Khasiat :
-Kaya dengan vitamin dan mineral.
-Membantu merawat sakit tekak, selsema, luka, kesejukan, penghadaman dan lain-lain.
-Amat baik sebagai mengantikan gula dalam minuman dan masakan.
-Boleh digunakan bersama roti dan barbeque.

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

.
HARGA PROMOSI
  • Harga Madu Tualang : RM 21.00, Harga promosi kami, belian 2/3 kotak : RM 19 sebotol.
  • Harga Madu Tulen : RM 15.00, Harga promosi kami, belian 2/3 kotak : RM 13 sebotol.

Belian kuantiti pengedar @ ingin menjadi pengedar, sila email kepada kami di :

http://2.bp.blogspot.com/-Dq55t7P6wqU/UFscQJJVyII/AAAAAAAACLk/hZlCRZ0kYiA/s1600/rizi2020@gmail-1.jpg

.

KOS PENGHANTARAN

Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran. Sila berhubung dengan Cik Ina – 0136310018 @ Cik Fiza – 0132356101 untuk penjelasan lanjut.

.

HARGA DISKAUN PENGEDAR

  • Pakej modal yang ditawarkan adalah Pakej Kedai/Kios & Pengedar, RM 1,000.00, RM 600.00, RM 350.00 Ianya boleh dicampur dengan beberapa produk makanan kesihatan dan kosmetik yang lain. Secara amnya pakej modal ini diberi diskaun di antara 20% – 45% mengikut jenis produk. Sila email kepada  http://2.bp.blogspot.com/-Dq55t7P6wqU/UFscQJJVyII/AAAAAAAACLk/hZlCRZ0kYiA/s1600/rizi2020@gmail-1.jpg  untuk keterangan lanjut.
  • Kos penghantaran bagi pengedar adalah RM 9.00 untuk 3 kilo pertama bagi Sem. Malaysia (Citylink Express) dan kos penghantaran ke Sabah/Sarawak mengikut berat. Sila berhubung dengan Cik Ina – 0136310018 @ Cik Fiza – 0132356101 untuk penjelasan lanjut.

Sila email kami untuk pengedar yang berminat untuk menjadi agen dropshipper.

 

PENGEDAR SELURUH MALAYSIA, SINGAPORE, BRUNEI & INDONESIA DICARI !!!
.
Diskaun Sehingga 50% ! **
Penghantaran PERCUMA ! **
Penghantaran by post @ dispatch @ self pickup ! **
Flyers PERCUMA !

** Term and Condition
.
.
Ingin Membuat Pesanan Melalui Email @ Fax @SMS? Sila Klik Sini !
Ingin Datang Ke Premis Kami? Sila Klik Sini !
.
.
.
.
.
.
.
.

 

February 14, 2011   GEDUNG 05 - PRODUK MINUMAN/MAKANAN KESIHATAN UMUM, GEDUNG 11 - SEMUA BARANG!, IT HOUSE, MADU